Hozzávalók

3 kis adaghoz
  • 60 g apróra vágott nyers marhahús
  • 30 g (3 db virág) apróra vágott karfiol virág szár nélkül
  • 15 g hosszú szemű rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer
  • víz

Elkészítés

  1. A marhahúst főzzük meg lassú tűzön 60 ml vízben, 10 percig.
  2. 150 ml forrásban lévő vízhez adjuk hozzá a rizst, majd 5 perc elteltével a karfiolt, és főzzük együtt a rizzsel kb. 10 percig. Adjuk a karfiolos rizshez a főtt marhahús 3-4 percel azelőtt, hogy a rizs teljesen meg nem fő.
  3. Végül, adjuk a marhahúsos keverékhez az olajat, a tápszert, valamint egy kis vizet.
  4. A lágyabb állagért adjunk hozzá még egy kanál speciális tápszert!