30 g (3 db virág) apróra vágott karfiolvirág szár nélkül
15 g hosszú szemű rizs
2 evőkanál olaj
100 ml speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer
víz
Elkészítés
A marhahúst főzzük meg lassú tűzön 60 ml vízben, 10 percig.
150 ml forrásban lévő vízhez adjuk hozzá a rizst, majd 5 perc elteltével a karfiolt, és főzzük együtt a rizzsel kb. 10 percig. Adjuk a karfiolos rizshez a főtt marhahúst 3-4 percel azelőtt, hogy a rizs teljesen meg nem fő.
Végül adjuk a marhahúsos keverékhez az olajat, a speciális élelmiszert, valamint egy kis vizet.
A lágyabb állagért adjunk hozzá még egy kanál speciális élelmiszert!
Hozzátáplálási tanácsok az Egészségügyi szakmai irányelv – Az egészséges csecsemő (0-12 hónapos) táplálásának legfrissebb ajánlása alapján készült.
Egészségügyi Közlöny LXIX. Évfolyam 18.szám.
A hozzátáplálást legkorábban a betöltött 4. hónaptól (5. hónap kezdetétől) javasolt elkezdeni.
A hozzátáplálás megkezdésének valós idejét és az előrehaladást az ételek, állagok, ízek változatosságában, mennyiségben a csecsemő fejlettsége, készségei és szükségletei határozzák meg.
A hozzátáplálás időszakában fokozatosan váltódnak ki az étkezések, valamint két új íz bevezetése között teljen el legalább 3 nap.
Az allergén ételek, apró magvas gyümölcsök bevezetésének idejét, sorrendjét gyermekorvos határozza meg!