Hozzávalók

2 adaghoz
  • 90 g darált csirkehús
  • 120 g hámozott burgonya, 2 cm-es kockákra vágva
  • egy kis méretű vöröshagyma fele, aprítva
  • fél répa, lereszelve
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • egy csipet fűszerkeverék
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 teáskanál olaj
  • 50 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer

Elkészítés

  1. Főzzük meg a burgonyát (kb. 10 percig). Adjuk hozzá a vajat és a speciális tápszert, majd krumplinyomóval pépsítsük, míg krémes állagot nem kapunk.
  2. Ezalatt főzzük meg meg a darált csirkét, a vöröshagymát és a répát 60 ml vízben 10 percig.
  3. A csirkéhez adjuk hozzá a paradicsompürét, az olajat valamint fűszerezzük.
  4. Az így kapott keveréket tegyük 2 sütésálló edénykébe, és fedjük be a krumplipürével.
    Süssük 180 fokon 20 percig.