50 ml speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer
Elkészítés
Főzzük meg a burgonyát (kb. 10 percig). Adjuk hozzá a vajat és a speciális élelmiszert, majd krumplinyomóval pépesítsük, míg krémes állagot nem kapunk.
Ezalatt főzzük meg meg a darált csirkét, a vöröshagymát és a répát 60 ml vízben 10 percig.
A csirkéhez adjuk hozzá a paradicsompürét, az olajat, valamint fűszerezzük.
Az így kapott keveréket tegyük 2 sütésálló edénykébe, és fedjük be a krumplipürével.
Süssük 180 fokon 20 percig.
Hozzátáplálási tanácsok az Egészségügyi szakmai irányelv – Az egészséges csecsemő (0-12 hónapos) táplálásának legfrissebb ajánlása alapján készült.
Egészségügyi Közlöny LXIX. Évfolyam 18.szám.
A hozzátáplálást legkorábban a betöltött 4. hónaptól (5. hónap kezdetétől) javasolt elkezdeni.
A hozzátáplálás megkezdésének valós idejét és az előrehaladást az ételek, állagok, ízek változatosságában, mennyiségben a csecsemő fejlettsége, készségei és szükségletei határozzák meg.
A hozzátáplálás időszakában fokozatosan váltódnak ki az étkezések, valamint két új íz bevezetése között teljen el legalább 3 nap.
Az allergén ételek, apró magvas gyümölcsök bevezetésének idejét, sorrendjét gyermekorvos határozza meg!