
Hozzávalók
1 kis adaghoz
- 5 evőkanál (kb. 50 g) csecsemőknek javasolt gabonapehely
- 100 ml víz
- 100 ml speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer
Elkészítés
- Forraljuk fel a vizet, majd hűtsük le kb. 40 fokosra.
- Adjuk a vízhez a gabonapépet és a speciális élelmiszert, majd alaposan keverjük el.
- Hagyjuk állni néhány percig.
Javasolt állagok:
- 4 hónapos kortól: kezdetben hígabb állagú vagy krémszerű pürék adása javasolt
- 8 hónapos kortól: villával áttört, kissé darabosabb ételek; a rágásra szoktatást javasolt 8-10 hónapos kor között megkezdeni
- 10 hónapos kortól: darabosabb pürék, puha falatos ételek , párolt, főtt zöldség vagy gyümölcsdarabok, kaphat kanalat a gyermek a kezébe
- 1 éves kortól: önálló evés gyakorlása, falatos ételek, rakott ételek adása megengedett