Hozzávalók

1 kis adaghoz
  • 5 evőkanál (kb. 50 g) csecsemőknek javasolt gabonapehely
  • 100 ml víz
  • 100 ml speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, majd hűtsük le kb. 40 fokosra.
  2. Adjuk a vízhez a gabonapépet és a speciális élelmiszert, majd alaposan keverjük el.
  3. Hagyjuk állni néhány percig.

Javasolt állagok:

  • 4 hónapos kortól: kezdetben hígabb állagú vagy krémszerű pürék adása javasolt
  • 8 hónapos kortól: villával áttört, kissé darabosabb ételek; a rágásra szoktatást javasolt 8-10 hónapos kor között megkezdeni
  • 10 hónapos kortól: darabosabb pürék, puha falatos ételek , párolt, főtt zöldség vagy gyümölcsdarabok, kaphat kanalat a gyermek a kezébe
  • 1 éves kortól: önálló evés gyakorlása, falatos ételek, rakott ételek adása megengedett