Hozzávalók

1-2 adaghoz
  • 90 g friss vagy fagyasztott fehér húsú hal
  • 100 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer
  • 1 teáskanál kukoricaliszt
  • 3 teáskanál reszelt cheddar sajt

Elkészítés

  1. Helyezzük a (felengedett) halat 20 ml vízzel egy alacsony falú tálba, fedjük le, majd mikrózzuk kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton! Tegyük félre!
  2. Keverjük el a kukoricalisztet a 20 ml speciális tápszerrel, míg sima, homogén állagot nem kapunk, majd adjuk hozzá a maradék speciális tápszet is.
  3. Az így kapott keveréket mikrózzuk a legmagasabb fokozaton 1 percig, majd keverjük meg. Folytassuk a melegítést alacsonyabb fokozaton egy újabb percen át.
  4. Forgassuk bele a reszelt cheddar sajtot, és amennyiben hígabb állagot szeretnénk, adjuk hozzá egy keveset a hal levéből.
  5. Öntsük a szószt a halra, és melegítsük át az egészet mikróban közepes/alacsony fokozaton 30 másodpercig.
  6. Tálaljuk krumplipürével, főtt rizzsel vagy zöldségekkel.